Onderzoeksstage COVID Radar app optimalisatie

Achtergrond van het project
Een multidisciplinair onderzoeksteam is, dankzij een half miljoen euro subsidie van ZonMW, een dashboard aan het ontwikkelen dat met grote zekerheid kan voorspellen waar lokale oplevingen van COVID-19 besmettingen kunnen plaatsvinden. Hierdoor zullen de veiligheidsregio’s, die verantwoordelijk zijn voor de lokale en regionale corona-maatregelen, sneller en effectiever kunnen ingrijpen bij dreigende corona-uitbraken. Meer informatie over dit project kun je hier lezen.

De Covid Radar app:
De basis voor het identificeren van de besmettingen is de COVID Radar app, ontwikkeld door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met meer dan 3,5 miljoen ingevulde vragenlijsten door ruim 215.000 unieke gebruikers geeft deze app lokale inzichten in besmettelijke concentraties. 

Wetenschappelijke stage:
Als onderdeel van het project werkt het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) aan de optimalisatie van de COVID Radar app. Het doel hiervan is om de acceptatie, het bereik, en de inclusiviteit van de app te vergroten. Zo worden de input en feedback van gebruikers van de app kwalitatief geanalyseerd, om de app waar mogelijk te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. Een ander doel is om de app toegankelijker te maken voor laaggeletterden en mensen met een visuele beperking. Ook zal de app worden verrijkt met relevante gedragsindicatoren (i.e., preventief & risico gedrag) met betrekking tot de verspreiding COVID-19.

Werkzaamheden:

  • Organiseren en uitvoeren focusgroepen.
  • Coderen en analyseren van kwalitatieve data (focusgroep interviews en verzamelde tekstuele feedback van gebruikers van de app).
  • Review van de literatuur en nationale richtlijnen m.b.t. relevante gedragsindicatoren in de verspreiding van COVID-19.

Wie zoeken we?

  • Je bent enthousiast over eHealth en preventie, en wil bijdragen aan de optimalisatie van de COVID Radar app.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met kwalitatief onderzoek.
  • Je bent bezig met een relevante opleiding of master.

Wat bieden we?

  • Een uitdagende onderzoeksstage op het dynamische gebied van eHealth.
  • De mogelijkheid om ervaring op te doen met kwalitatief onderzoek.
  • Werken binnen het National eHealth Living Lab (NeLL).

Heb je interesse?

Mail dan naar Jiska Aardoom: j.j.aardoom@lumc.nl.