Nieuws

Start van de formele samenwerking tussen Topaz en NeLL

24 januari, 2023

Uitdagingen in de (langdurige) – ouderenzorg en revalidatie

De manier waarop de zorg, zeker de langdurige zorg in Nederland is georganiseerd, is op termijn onhoudbaar. Dat gaat niet alleen over kosten, maar ook over personeel en de manier waarop we de zorg hebben ingericht. De zorg moet slimmer, efficiënter en effectiever ingericht worden om duurzaam en toekomstbestendig te blijven. Grootschalig gebruik van digitale middelen kan leiden tot meer eigen regie, een hogere kwaliteit van leven en een doelmatiger inzet van zorgverleners.

De Topaz – NeLL hub: eHealth in longterm- and post-acute geriatric care

Om de uitdagingen binnen de langdurige zorg het hoofd te bieden en te werken aan toekomstbestendige zorg hebben bestuurder Lia de Jongh  en specialist ouderengeneeskunde Wilco Achterberg van Topaz en Niels Chavannes en Esther Talboom van NeLL, de intentie verklaring voor de Hub “EHealth in longterm en post-acute geriatric care” officieel getekend.

Topaz heeft excellente expertise opgebouwd in de zorg voor mensen met dementie en mensen met mensen met de ziekte van Huntington en geriatrische revalidatie. Met de ontwikkelingen en implementatie van gevalideerde eHealth draagt Topaz bij aan “Persoonsgerichte en duurzame zorg”. De zorg en behandeling wordt met inzet van eHealth, hybride georganiseerd.

NeLL richt zich op evaluatie, implementatie en co-creatie van effectieve eHealth met als doel om van eHealth een volledig geïntegreerd onderdeel te maken van gezondheid en zorg. Zorgprofessionals hebben - volgens de visie van NeLL - in de nabije toekomst eHealth volledig geïmplementeerd in hun praktijkvoering. Daarbij is eHealth - net zoals interventies en medicatie - opgenomen in richtlijnen voor zorgprofessionals.
Binnen de hub gaan Topaz en NeLL elkaar helpen en versterken om met behulp van eHealth de ouderenzorg slimmer, efficiënter en effectiever in te richten. In het bijzonder richten we ons op de doelgroepen:

1. ouderen die thuis wonen en een verpleeghuisindicatie hebben;

2. mensen die langdurige zorg ontvangen in een instelling; 

3. ouderen die herstel- of revalidatiezorg ontvangen. 

Duurzaamheid van de zorg

Een cruciaal onderdeel van de samenwerking is om de veranderingen die we met gezamenlijke inzet bereiken gelijk duurzaam tot stand te brengen. Daarnaast zijn zowel digitale als sociale innovatie belangrijke pijlers. Een eerste doelstelling is om een innovatie roadmap te ontwikkelen. Idealiter komen de te ontwikkelen innovaties voort uit wensen van zorgverlers en/of clienten. Binnen de innovatie roadmap is oog voor de gezondheidsvaardigheden en digitale vaardigheden van zowel de cliënt als de zorgmedewerker zodat implementatie en gebruik in de dagelijkse praktijk makkelijker wordt

Voor meer informatie over de samenwerking kunt u contact opnemen met Sander van de Hoef
 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.