Nieuws

Samenwerken aan internationale ontwikkeling 
van betrouwbare digitale zorg

8 juni, 2020

Het kennisinstituut Stichting Health Base en NeLL gaan samenwerken met als doel samen te komen tot slimme digitale zorgoplossingen waarmee de zorg efficiënter ingericht kan worden zodat deze ook in de toekomst bereikbaar en betaalbaar blijft voor iedere patiënt. 
 

Health Base en NeLL vullen elkaar goed aan mede dankzij (wetenschappelijke) onderzoeken naar hoe consumenten gezondheidsinformatie opnemen, verwerken en opvolgen. Daarnaast heeft Health Base uitgebreide kennis op het gebied van de ontwikkeling van kennisregels voor zorgoptimalisatie, en de integratie van deze regels in zorginformatiesystemen en eHealth-toepassingen. Met kennis uit de onderzoeken van NeLL kan Health Base de content voor zorgprofessionals verrijken, waarmee direct de praktijk bereikt wordt.  
 

Dit soort inzichten helpt bij implementatie van eHealth in reguliere zorg. Health Base en NeLL willen met hun kennis richting en advies geven om digitale zorgtoepassingen op een zo effectief mogelijke manier in te zetten. Daarnaast helpen eerder opgedane inzichten bij het effectief informeren van patiënten voor juist gebruik van eHealth en het opvolgen van de adviezen in de dagelijkse zorg thuis. Beide partijen zetten zich in om tot de best mogelijke gepersonaliseerde zorg te komen. Door nieuwe kennis op te doen, te verzamelen en te delen willen de specialisten van Health Base en NeLL duurzame, toekomstbestendige zorg ontwikkelen waarbij de zorg zo goed mogelijk wordt afgestemd op het individu. eHealth zal hierbij een belangrijke rol spelen. Met behulp van digitale zorgtoepassingen kunnen we de zorg ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar en bereikbaar houden én kan de zorgprofessional in zijn werkomgeving worden ontzien en ondersteund. 

Wil je meer weten over deze samenwerking? Neem dan gerust contact op met Cherelle de Graaf, Strategisch Manager bij NeLL. Zij is bereikbaar via cherelle@nell.eu of 06-11 03 02 49. 

Voor meer informatie over Health Base kun je direct contact opnemen met Eric Hiddink, Innovatiemanager bij Health Base, via  eric.hiddink@healtbase.nl en 06-27 65 86 52. 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.