Nieuws

Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson en het National eHealth Living Lab (NeLL) gaan een samenwerking aan.

17 mei, 2022

Het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson en NeLL vullen elkaar goed aan mede dankzij de wetenschappelijke onderzoeken die beide uitvoeren naar hoe consumenten en patiënten en gezondheidsinformatie opnemen, verwerken en opvolgen. Met de specialistische kennis uit de onderzoeken van het Parkinson centrum en de brede expertise van NeLL op het gebied van validatie en implementatie willen beide partijen zich inzetten om tot de best mogelijke gepersonaliseerde zorg te komen. 

“De missie van ons expertisecentrum is het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met Parkinson” zegt Bas Bloem, hoofd van het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson. “Ik ben erg onder de indruk van de enorme kennis die aanwezig is binnen NeLL, en ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe samenwerking ons in staat gaat stellen om op korte termijn tastbare resultaten te gaan boeken waar mensen met Parkinson van kunnen profiteren.” 

Niels Chavannes, oprichter NeLL, zegt over de samenwerking:
“We zijn bij NeLL vereerd om met het vermaarde Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson samen te gaan werken. Als (inter)nationaal kennisplatform voor digitale zorg denken we de ongeëvenaarde Parkinson expertise te kunnen helpen verspreiden, implementeren en wetenschappelijk te vergelijken met andere relevante chronische aandoeningen, zodat er meer inzicht komt in de best mogelijke strategieën voor diagnose en behandeling.” 

Door samen nieuwe kennis op te doen, te verzamelen en te delen willen de specialisten van het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson en NeLL duurzame, toekomstbestendige zorg ontwikkelen waarbij de zorg zo goed mogelijk wordt afgestemd op de individuele patiënt met Parkinson. eHealth zal hierbij een belangrijke rol spelen. 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.