Nieuws

Publicatie | Patients’ Attitudes Toward an Online Patient Portal for Communicating Laboratory Test Results: Real-World Study Using the eHealth Impact Questionnaire

5 maart, 2020

In deze studie is onderzocht hoe de patiënt tegenover het gebruik van Uitslagenportaal staat. Dit is een online portaal waar mensen de eigen resultaten van diagnostisch onderzoek kan inzien.De bedoeling van het portaal is dat patiënten een actieve rol kunnen spelen bij hun eigen gezondheid. 

We legden de gebruikers van dit portaal een eHealth vragenlijst voor, de eHIQ. Patiënten beoordeelden de informatie en presentatie van het portaal positief. Respondenten vinden het portaal gemakkelijk te gebruiken, de informatie betrouwbaar en de verstrekte informatie gemakkelijk te begrijpen. De motivatie en het vertrouwen van patiënten om met de informatie aan de slag te gaan, kreeg ook een relatief hoge score.
 

Al met al bleken de patiënten positief over het portaal. De bevindingen helpen ons ook om het portaal verder te ontwikkelen. Daarom gaan we ook verder onderzoek doen bij verschillende gebruikersgroepen. 
 

Lees het hele artikel hier.

 

Auteurs van deze publicatie zijn: Esther Talboom-Kamp, Rosian Tossaint-Schoenmakers, Annelijn Goedhart, Anke Versluis en Marise Kasteleyn.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.