Nieuws

Publicatie | eHealth in geriatric rehabilitation: a systematic review of effectiveness, feasibility and usability

26 mei, 2021

Het doel van deze systematische review is om de effectiviteit, bruikbaarheid en haalbaarheid van eHealth interventies bij oudere volwassenen in de geriatrische revalidatie te beoordelen.

eHealth heeft de potentie bij oudere volwassenen die geriatrische revalidatie krijgen om uitkomsten te verbeteren. Echter, bewijs over de (kosten)effectiviteit in post-acute geriatrische revalidatie is schaars, en succesvolle implementatie en gebruik van eHealth in geriatrische revalidatie is niet vanzelfsprekend.

Het huidige inzicht over eHealth bij oudere patiënten die geriatrische revalidatie krijgen is divers, waardoor het een uitdaging is om uitkomsten te vergelijken en conclusies te trekken. Bovendien zou een gebrek aan bewijs over bruikbaarheid de implementatie van eHealth kunnen belemmeren. eHealth-toepassingen in geriatrische revalidatie zijn veelbelovend, maar er is meer onderzoek nodig, waaronder onderzoek met een focus op bruikbaarheid en participatie.

Lees hier de publicatie in JMIR Publications

Auteurs: Jules Jaques Marie Kraaijkamp, Eléonore F. van Dam van Isselt,  Anke Persoon Anke VersluisNiels H. ChavannesWilco P Achterberg.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.