Nieuws

Publicatie | Attitudes towards health, healthcare, and eHealth of people with a low socioeconomic status: A community-based participatory approach.

17 juni, 2021

Een lage sociaaleconomische status (SES) wordt geassocieerd met een hogere prevalentie van ongezonde leefstijlen in vergelijking met een hoge SES. Gezondheidsinterventies die een gezonde levensstijl bevorderen, zoals e-eHealth oplossingen, worden maar beperkt toegepast in lage SES-groepen. Om de adoptie van eHealth interventies te verbeteren, is het cruciaal dat deze aansluiten bij de gewoontes van de doelgroep. Deze studie onderzocht de attitudes van mensen met een lage SES ten opzichte van gezondheid, gezondheidszorg, en eHealth.

De uitkomsten versterken de kennis over de motivatie en het gedrag van mensen met een lage SES met betrekking tot hun gezondheid. Onze resultaten geven aan dat negatieve gezondheidsattitudes niet zo evident zijn als vaak wordt beweerd. Desondanks moeten interventie-ontwikkelaars rekening houden met de verschillende levenssituaties, motivaties, zorgbehoeften en eHealth verwachtingen. 

Lees hier de (voor)publicatie in Frontiers in Digital Health.

Auteurs:  Jasper S. Faber, Isra Al-Dhahir, Thomas Reijnders, Niels H. Chavannes,  Andrea W. Evers,  Jos J. Kraal,  Rita J. van den Berg-Emons en  Valentijn T. Visch.

 

 

 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.