Nieuws

Patiënten vragen via Homelab zelf diagnostiek aan

18 mei, 2021

Unilabs heeft de nieuwe online service ‘Homelab’ gelanceerd. Een platform waarop patiënten zelf hun diagnostiek kunnen aanvragen. De Amsterdamse praktijk ‘Westerdokters’ van Vladan Illic, start als eerste huisarts met het aanbieden van Homelab. Patiënten vinden Homelab via de website van Westerdokters.

Doordat voorafgaand aan een afspraak met de huisarts de diagnostiek al is aangevraagd en uitgevoerd wordt het eerste gesprek, meestal uitsluitend verkennend, tussen patiënt en huisarts overbodig. Dit is voor zowel de patiënt als de huisarts een stuk efficiënter! Sterker nog: het levert de dokter tijdswinst op waarmee hij/zij patiënten gerichter en uitgebreider kan zien en spreken.  

Het is uiteraard belangrijk om te weten wat de gebruikers precies van deze nieuwe service vinden. Namens NeLL doet promovenda Kyma Schnoor daarom onderzoek naar hoe Homelab wordt ervaren door de patiënten en of ze het nog een keer zouden gebruiken. Daarnaast gaat Kyma kijken naar het gebruik van Homelab: hoe veel mensen vragen diagnostiek via dit platform aan? Doen ze dit naast hun normale diagnostiek aanvraag bij de huisarts of vragen ze juist meerdere diagnostische testen aan?

Het uiteindelijke doel van dit wetenschappelijk onderzoek is om te kijken of patiënten goed in staat zijn zelf de benodigde diagnostiek aan te vragen zonder tussenkomst van de huisarts. 

Vanzelfsprekend houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit onderzoek. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Kyma.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.