Nieuws

Oproep | Deelnemers gezocht voor ACCEPTANCE onderzoek naar het beter onder controle krijgen van astma

28 april, 2021

Bijna de helft van de mensen met astma ervaart veel klachten, en volgens artsen betekent dit dat de astma niet onder controle is. Ook weten we dat veel mensen met astma hun medicatie niet gebruiken zoals het door hun arts is voorgeschreven. Hierdoor kunnen kunnen de astmaklachten verergeren. Dit komt in veel gevallen doordat deze mensen met astma hun inhalator vergeten te gebruiken, maar ook omdat het gebruik van de inhalator soms (te) ingewikkeld blijkt te zijn.

Het ACCEPTANCE onderzoek streeft ernaar mensen te helpen hun astma beter onder controle te krijgen door na te gaan of een slimme astma inhalator hierbij kan helpen. Een slimme astma inhalator is een apparaatje dat bevestigd wordt op de inhalator, en houdt bij wanneer en hoe vaak de inhalator wordt gebruikt en stuurt deze gegevens vervolgens naar een app op de smartphone.

In de app kan worden bekeken wanneer de inhalator is gebruikt. Bovendien kunnen de astmaklachten erin worden bijgehouden. Zo stuurt de app een herinnering wanneer iemand een inhalatie is vergeten in te nemen. Op deze manier krijgt iemand met astma meer inzicht in zijn of haar inhalatiegebruik. Een arts of zorgverlener kan via een online portaal de gegevens over het inhalatorgebruik inzien om zo iemand beter te begeleiden.

Oproep

Gebruikt u de Symbicort Turbuhaler® of kent u iemand die deze gebruikt, en wilt u meer weten over dit onderzoek? Kijk dan op de website www.acceptance-onderzoek.nl, of neem vrijblijvend contact op met de onderzoekers van het ACCEPTANCE-team door te mailen naar acceptance@lumc.nl of te bellen naar 071-5268646.

Het ACCEPTANCE-onderzoek is een samenwerking van GPRI, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), UMCG en AstraZeneca.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.