Nieuws

NeLL en Basalt zetten NeLL Hub Rehabilitation op

13 oktober, 2021

Om vorm te geven aan de revalidatiezorg van morgen, zetten het National eHealth Living Lab (NeLL) en Basalt expertise centrum voor revalidatiegeneeskunde, een Hub ‘Rehabilitation’ op.

Beide partijen zijn ervan overtuigd dat eHealth een waardevolle bijdrage kan leveren aan de revalidatie van cliënten.

"eHealth kan ons helpen revalidatiegeneeskunde drastisch anders te organiseren zodat deze nog beter, prettiger en effectiever voor onze cliënten wordt. Om nieuwe digitale toepassingen ook daadwerkelijk te kunnen implementeren in de revalidatiezorg is het noodzakelijk dat we in de praktijk onderzoeken wat werkt en wat niet werkt en persoonlijke ervaringen koppelen aan grondig wetenschappelijk onderzoek. Hier gaan NeLL en Basalt zich samen op richten", aldus Willem Wiegersma, bestuursvoorzitter Basalt.

NeLL Hub Rehabilitation
Binnen het NeLL netwerk vormt Basalt voortaan dé specialist op het gebied van medische revalidatiezorg. Dat wil zeggen dat NeLL en het team van Basalt intensief samenwerken bij bijvoorbeeld aanvragen, opdrachten en projecten waarin het revalidatieproces centraal staat. 

"Basalt is voorloper op het gebied van de inzet van eHealth en zorgtechnologie in de revalidatiezorg. Zij richten zicht zowel op de ontwikkeling van digitale toepassingen (testen, valideren en optimaliseren) als op het implementeren en evalueren van eHealth. Het krachtige is dat Basalt hier relevante stakeholders bij betrekt zoals verschillende LivingLabs, een FieldLab en ketenpartners in de eigen woon- en leefomgeving van de revalidant. Ik kijk erg uit naar deze samenwerking", zo zegt NeLL oprichter Niels Chavannes.

Samenwerken aan de zorg van morgen 
NeLL werkt aan de ontwikkeling van persoonsgestuurde zorg die wordt aangeboden op de juiste plek tegen de juiste prijs. Om daartoe te komen faciliteert NeLL wetenschappelijk onderzoek naar eHealth en wordt opgedane kennis actief gedeeld in een netwerk van nationale en internationale publieke en private organisaties. De NeLL Hubs dienen daarbij als transfer platform. Een Hub bestaat uit een multidisciplinair team, in het geval van Basalt gaat het om experts op het gebied van revalidatiegeneeskunde en thema's zoals implementatie en verandermanagement.

Meer weten over Basalt? Neem dan gerust contact op met Klaasjan van Haastrecht via K.vanhaastrecht@basaltrevalidatie.nl.

Voor meer informatie over NeLL Hubs kun je contact opnemen met Cynthia Hallensleben via Cynthia@NeLL.eu.
 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.