Nieuws

ICT&health en NeLL werken samen aan toekomstbestendige zorg

26 augustus, 2019

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis nieuwsbrief.

26 augustus 2019, Leiden/Nijmegen - Vanaf vandaag werken ICT&health -platform voor zorginnovatie-  en het National eHealth Living Lab (NeLL) intensiever samen.

De gezamenlijke netwerken en expertises dragen bij aan een substantiële opschaling van de digitale zorg en zetten Nederland als hét zorginnovatie-land mondiaal op de kaart.

“eHealth speelt een grote rol bij de ontwikkeling van de zorg van morgen. Maar digitale zorg kan alleen succesvol geïmplementeerd worden als partijen nauw samenwerken en toepassingen wetenschappelijk worden onderzocht en getest en worden doorontwikkeld worden in samenspraak met de eindgebruiker en partners die ertoe doen, zoals ICT&health. Niet alleen beschikt dit platform over een uitgebreid internationaal netwerk, maar ook over een zeer deskundige Redactieraad die expertise inbrengt vanuit diverse perspectieven in de zorg”, zegt Esther Talboom-Kamp, bestuurslid van NeLL en commissielid van het International Society on Digital Health.

Bij NeLL werken patiënten, zorgverleners, consumenten, studenten, wetenschappers, ondernemers, organisaties en instellingen samen aan de ontwikkeling van succesvolle digitale zorgtoepassingen. Daarnaast faciliteert NeLL wetenschappelijk onderzoek naar digitale zorg onder meer om op basis van opgedane inzichten met elkaar te leren wat ervoor nodig is eHealth tools te ontwikkelen, die daadwerkelijk een positieve bijdrage leveren aan doelmatige zorg.

“De core business van NeLL sluit naadloos aan bij het internationale netwerk van experts en ervaringsdeskundigen, die verbonden zijn aan het ICT&health platform en onze Redactieraad”, stelt Tom Xhofleer, CEO en oprichter van ICT&health. “Esther Talboom-Kamp is al via de Redactieraad aan ons verbonden, maar een intensive samenwerking zal onze gezamenlijke inzet nog meer impact geven. ICT&health hecht aan een wetenschappelijke onderbouwing van innovaties.”

Gerelateerd