Nieuws

Hospital Hero app geïntroduceerd op de kinderpoli

1 november, 2021

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.

Op 11 oktober deed de Hospital Hero app zijn intrede op de vernieuwde polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. De  applicatie is gemaakt voor kinderen om de ervaring van een ziekenhuisbezoek positiever te maken.

De app bereidt kind en ouder voor op een bezoek aan het ziekenhuis. Door spanning en angst van kinderen voor een ziekenhuisbezoek te beperken, kan dat bezoek fijner, beter en efficiënter verlopen.

Beste dierenvriend

De applicatie is gemaakt voor kinderen tussen de 4-10 jaar oud. Het spelen en leren kan thuis al gestart worden. Aan het begin kan elk kind in de app een beste dierenvriend kiezen die het kind meeneemt op reis door het ziekenhuis. Door middel van informatieve filmpjes leren kinderen samen met hun ouders over elke stap die een ziekenhuisbezoek kan hebben.

Zoektocht met QR-codes

De digitale dierenvriend nodigt het kind uit om in het ziekenhuis verder te spelen met de app. In de wachtkamers gaat het kind op zoek naar dieren. Deze zijn verstopt door middel van QR-codes die gescand kunnen worden met de mobiele telefoon. Na het scannen verschijnt er een ander dierenvriendje op het scherm – die heeft het kind dan gevonden. De kinderen die de app al testten, waren erg enthousiast. “Als ik de dieren aan het zoeken ben, dan vergeet ik alles een beetje”, aldus een 8-jarige fan. 

De Hospital Hero app is nog in ontwikkeling. Een team van verpleegkundigen, artsen, psychologen, designers en programmeurs werkt met hulp van patiënten en hun ouders verder aan de app die van elk kind een hospital hero maakt. Benieuwd naar de eerste versie van de app? Download hem in de App Store (Apple) of Google Play Store.

Gerelateerd