Nieuws

Franse contact-tracing app: 1,8 miljoen keer geactiveerd, slechts 14 notificaties verzonden

24 juni, 2020

Drie weken geleden is de app StopCovid gelanceerd in Frankrijk.  Vandaag gaf de overheid een persconferentie met een update over de app. 

In de afgelopen weken is de app door 1,9 miljoen mensen gedownload in de App Store of Play Store. Van deze 1,9 miljoen mensen, hebben 1.814.048 gebruikers de app geopend en geactiveerd.

Het is mogelijk StopCovid op elk gewenst moment uit te zetten en de persoonlijke data deleten; 23.953 mensen hebben de app gedeactiveerd in de afgelopen weken en 460.000 mensen hebben hem van de telefoon verwijderd.

De app vraagt de gebruiker niet om zich te registreren met naam en adres. De overheid heeft dan ook geringe informatie over wie de app gebruikt en waar. Via enquêtes wil de overheid hier meer inzicht in krijgen.

In de afgelopen week hebben 190.000 mensen de app gedownload, maar ‘tienduizenden’ hebben de app verwijderd. De Franse overheid zegt dat mensen mogelijk het gevoel hebben dat de uitbraak van het virus over is – maar er zijn dagelijks nieuwe geïnfecteerde patiënten, dus over is het zeker niet.

Downloads zijn één element. Maar StopCovid heeft nog weinig notificaties verzonden. Slechts 68 StopCovid gebruikers hebben verklaart dat zij gediagnosticeerd zijn met corona. De server heeft 205 sociale interacties ontvangen van deze 68 cases. 

Uiteindelijk heeft de app tot nu toe 14 notificaties verzonden.
 

Lees hier het volledige en originele artikel op TechCrunch.

Fotocredits: Ludovic Marin/AFP/Getty Images

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.