Nieuws

Blog | Niels Chavannes

11 maart, 2019

Het jaar begon goed: met een bomvol programma tijdens de nationale eHealthweek 2019!

Het NeLL-team was in heel Nederland te vinden om kennis te delen, het netwerk uit te breiden en om onder andere aandacht te vragen voor het gebrek aan belangstelling voor eHealth tijdens de opleiding Geneeskunde.

Wat mij het meest opviel tijdens de eHealthweek 2019 is dat inmiddels breed gevoeld wordt dat we de wetenschap nodig hebben om bomen en bos te onderscheiden, mits dat niet vertragend werkt. Fijn om dat te kunnen constateren want dat is precies waar NeLL een rol kan spelen!

Gebruikers zijn zich er steeds meer van bewust dat digitale informatie- en communicatietechnologie betrouwbaar en veilig moet zijn. Ze willen weten wat er met hun data gebeurt én wat de échte voordelen van apps en platforms voor hen zijn.

Helaas zijn er meerdere voorbeelden van online tools waar het mis gaat: datalekken, valse informatie of beloften die simpelweg niet worden nagekomen. eKwakzalverij noemen wij dat bij NeLL. Om dat tegen te gaan houden we ons dagelijks bezig met het valideren van aan zorg- en gezondheid- gerelateerde applicaties in samenwerking met de GGD AppStore.

Het is ons doel om duidelijkheid te scheppen voor burgers en overheid over welke toepassing de moeite waard is en welke niet.

Het aantal NeLL-projecten is sneller gegroeid dan we hadden verwacht. De combinatie van krachtenbundeling en onafhankelijke validatie vormt een goed uitgangspunt om onze best bewezen eHealth toepassingen ook internationaal te laten landen.

Dus op naar succesvolle eHealth. Nationaal én internationaal! Doe je met ons mee? Meld je dan aan voor het NeLL Netwerk.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.