Nieuws

Apotheek.nl is NeLL Compatible

5 juli, 2019

Apotheek.nl scoort uitzonderlijk goed bij NeLL Compatible FastTrack beoordeling.
Na toetsing door onderzoekers van het National eHealth Living Lab (NeLL) ontvangt de publiekswebsite Apotheek.nl het NeLL Compatible label. Dat wil zeggen dat de site positief beoordeeld is aan de hand van zeven criteria.

Doet de tool wat het belooft?
NeLL onderzoekers Anke Versluis en Sanne van Luenen beoordeelden de website in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). De KNMP wilde graag zeker weten dat hun online dienst voldoet aan de kritische eisen van NeLL én of en waar de site verbeterd kan worden.

NeLL Compatible FastTrack
Om de site te beoordelen hanteerden de onderzoekers de door NeLL ontwikkelde en wetenschappelijk onderbouwde ‘FastTrack’ methodiek. Hierbij worden sites en applicaties getoetst aan minimaal zeven criteria zoals betrouwbaarheid, veiligheid en onderbouwing. Bij een overwegend positieve beoordeling op al deze voorwaarden ontvangt de onderzochte eHealth-tool het NeLL Compatible label. Het doel van dit label is aantonen dat gebruik van deze digitale zorgtool aanbevolen kan worden.

Uitkomst onderzoek naar Apotheek.nl
De website Apotheek.nl wordt uitzonderlijk goed beoordeeld en is op basis hiervan NeLL Compatible bevonden. Verbeteringen kunnen vooral gevonden worden op het gebied van gebruikersvriendelijkheid en vindbaarheid van het platform.

Over Apotheek.nl

De publiekswebsite Apotheek.nl biedt betrouwbare en actuele informatie over vrijwel alle medicijnen, klachten en ziektes. De aangeboden medicijninformatie wordt geschreven door apothekers. Apotheek.nl heeft als doel veilig medicijngebruik onder patiënten te bevorderen en de rol van apotheker als zorgverlener zichtbaar te maken.
 

Wilt u meer informatie over de NeLL Compatible FastTrack of weten wat NeLL voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Cherelle de Graaf.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.