ADJUVO Sense Glove

Een beroerte heeft vaak ingrijpende gevolgen. Helaas houden sommige mensen na een beroerte een fysieke beperking bijvoorbeeld en verlamming aan de arm.

Met het project ADJUVO Sense Glove beoogt de projectgroep een robotische brace te ontwikkelen. Deze slimme handschoen ondersteunt alle natuurlijke bewegingen in de arm. Zo wordt een hoge belasting van de gewrichten voorkomen.

Deze actieve brace is ontwikkeld voor de ondersteuning van therapie en thuisrevalidatie en zal in combinatie met een eHealth module worden aangeboden. De Sense Glove meet de beweeglijkheid van de patiënt en geeft deze data real-time door aan de arts en/of therapeut. Zo worden de resultaten en het effect van de therapie inzichtelijk gemaakt voor zowel de patiënt als zijn behandelaar en kunnen zij ook op afstand met elkaar communiceren om de therapie te optimaliseren.

Het SmartLab van Sophia Revalidatie en ADJUVO Motion, een jong bedrijf van voormalig studenten van de TU Delft, ontwikkelen samen een prototype van een slimme handschoen. De handschoen helpt de inzetbaarheid van de aangedane arm bij dagelijkse activiteiten te verbeteren.

Contactpersoon: Johannes Luijten
Website: http://www.myadjuvo.com/products