Ontwikkel jij de beste app voor iedereen?

Nieuwsbericht geplaatst op 20 september, 2018

Pharos reikt voor de tweede keer de prijs De beste app voor iedereen’ uit.

We zijn op zoek naar de beste zorg- of gezondheids-app welke geschikt is voor (de naam zegt het al): iedereen. Een voorwaarde om deze editie kans te maken op de felbegeerde titel ‘De beste app voor iedereen’ is dat de toepassing is ontwikkeld in samenwerking met de eindgebruiker.

Deelnemers aan deze uitdaging maken kans op een geldprijs van € 10.000,- én advies en begeleiding van verschillende experts.

‘De beste app voor iedereen’ is een initiatief van Pharos, vanuit het programma eHealth4All. Pharos organiseert de prijsvraag dit jaar in samenwerking met het National eHealth Living Lab (NeLL).

Waarom deze uitdaging?
Pharos en NeLL willen met deze uitdaging benadrukken hoe belangrijk het is dat eHealth-toepassingen voor iedereen  begrijpelijk en toegankelijk zijn. Voor een grote groep van laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden zijn deze tools te ingewikkeld in gebruik en/of de informatie is moeilijk te begrijpen. Zij kunnen deze dus niet gebruiken en dat is een gemist kans want bij elkaar telt deze doelgroep ruim 3,5 miljoen Nederlanders! Een groep die juist enorm baat kan hebben bij digitale ondersteuning.

Het initiatief voor ‘de beste app voor iedereen’ is een extra stimulans voor ontwikkelaars en professionals om bij het maken van applicaties rekening te houden met alle gebruikers en ze vanaf het begin bij de ontwikkeling te betrekken. Tegelijkertijd geven Pharos en NeLL hiermee een extra impuls aan het opschalen van eHealth.

Niels Chavannes; “Bij NeLL werken we aan de zorg van morgen. Wij vinden het belangrijk dat alle eHealth tools afgestemd zijn op de eindgebruiker en optimaal aansluiten op hun behoeften. Dat een grote groep Nederlanders nu geen gebruik kunnen maken van veel apps is onacceptabel.”

Robbert van Bokhoven; “Er bestaat een grote kloof in gezondheid tussen hoog- en laagopgeleiden. eHealth toepassingen worden steeds vaker ingezet.”

Kijksluiter: winnaar ‘Beste app voor iedereen’ 2017
Rob Neeter, directeur Zorganimaties; “De eHealth4All prijs heeft ons niet alleen in staat gesteld om Kijksluiter qua gebruiksvriendelijkheid en begrijpelijkheid nog verder te verbeteren, ook heeft het de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van Kijksluiter enorm versterkt. Dat heeft veel rugwind opgeleverd, met onder andere als resultaat dat Zilveren Kruis Zorgverzekeringen vanaf 2019 Kijksluiter heeft opgenomen in haar kwaliteitsbeleid. Hierdoor wordt iedere apotheek in staat gesteld Kijksluiter beschikbaar te maken aan al haar geneesmiddelgebruikers.”

Lees hier alles over de eHealth4All prijs 2019.