Genomineerden prijsvraag ‘De beste app voor iedereen’ bekend

Nieuwsbericht geplaatst op 21 december, 2018

Veel apps zijn te moeilijk voor grote groepen Nederlanders die laaggeletterd zijn of niet goed met digitale toepassingen overweg kunnen. Terwijl eHealth voor iedereen begrijpelijk, vindbaar en toegankelijk moet zijn.

Pharos en NeLL zijn daarom via de  eHealth4all prijsvraag ‘Beste app voor iedereen’ op zoek gegaan naar een zorg-gerelateerde-app die begrijpelijk en bruikbaar is voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Tijdens de openingsmanifestatie van e-healthweek 2019 op 21 januari a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt. De drie genomineerden zijn:

  • Barcodescanner
    Apothekersorganisatie KNMP heeft een barcodescanner geïntroduceerd op haar medicijnwebsite Apotheek.nl. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje kom je direct uit bij informatie over de medicatie op Apotheek.nl.
  • Quli
    Quli is een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving). Nu de zorg verder digitaliseert, wil iedereen digitaal over zijn zorggegevens beschikken. Met een PGO kunnen patiënten grip houden op hun eigen gezondheidsgegevens.
  • VraagApp
    Met de VraagApp heb je snel antwoord op alledaagse vragen over onderwerpen die veel mensen ingewikkeld vinden. Een netwerk van vrijwilligers geeft antwoord. De VraagApp versterkt zelfredzaamheid en maakt het leven minder stressvol.

Ontmoet de drie genomineerden live tijdens het side-event ‘eHealth4All lokaal benutten: hoe dan?’ dat Pharos organiseert op de openingsmanifestatie 21 januari.

Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal Ministerie van VWS, maakt aan het einde van de openingsmanifestatie bekend wie van de drie genomineerden met de prijs naar huis gaat.

Wil je erbij zijn? Meld je hier aan